Puštík rezavonohý 

Strix rufipes

Fototapety_Antické_mapy_sveta_64.jpg.lar
puštík rezavonohý Zoo Plasy
  • Vyskytuje se ve vyšších polohách na západním pobřeží Jižní Ameriky

  • Dorůstá do výšky 33-38 cm a váží okolo 350 g

  • Stejně jako u většiny sov jsou větší samičky

  • Hlavní potravou jsou stromoví hlodavci, především křeček černouchý

  • Není na seznamu ohrožených druhů