Fototapety_Antické_mapy_sveta_64.jpg.lar
papousek_cervenokridly Zoo Plasy

Papoušek červenokřídlý 

Aprosmictus erytthropterus

  • Obývá lesy blízko řek, akátové porosty a savany v severní a severovýchodní Austrálii

  • Je velký 32-35 cm a váží140 g

  • Žije v párech, samička klade 2-4 vejce, na nichž sedí 18 dnů

  • Barevně je velmi nápadný a pestrý

  • Není moc společenský, kvůli své plachosti vyhledává spíš klid v úkrytu

  • Jedná se o běžný druh a není nijak zvlášť chráněn