Mara stepní 

Dolichotis patagonium

Fototapety_Antické_mapy_sveta_64.jpg.lar
Mara stepní ZOO Plasy
  • Domovinou tohoto hlodavce je střední a jižní Argentina

  • Délka těla se pohybuje mezi 69-75 cm, výška do 45 cm a váží 9-16 kg

  • Samička je březí 83-90 dní a rodí většinou dvě mláďata

  • Několikrát se je vědci pokusili vysadit i v Evropě, ale jejich rozšíření se zde, díky vlhkému podnebí, nezdařilo

  • I když jejich počet ve volné přírodě klesá, není zatím uznána jako ohrožený druh