Klokan Bennettův 

Macropus rufogriseus fruticus

Fototapety_Antické_mapy_sveta_64.jpg.lar
klokan_bily ZOO Plasy
  • Klokan Bennetův patří k menším poddruhům klokana rudokrkého. Je to středně velký poměrně podsaditý klokan s hustou srstí, díky které snesou i chladnější podnebí. Srst je šedá, na týlu červenohnědá

  • Přirozeným místem výskytu klokana Bennettova jsou křoviny a blahovičníkové lesy ostrova Tasmánie. 

  • V roce 1940 zdivočel v Anglii a od 70. let žije divoce i ve Francii, jihozápadně od Paříže.

  • Díky své přizpůsobivosti a otužilosti jsou totiž jedinci, kteří uprchli ze zoologických zahrad či parků, schopní se rozmnožovat a založit vlastní populaci