Fototapety_Antické_mapy_sveta_64.jpg.lar
Eklektus různobarevný ZOO Plasy

Eklektus různobarevný 

Eclectus roratus

  • Domovem tohoto ptáka je Austrálie, Nová Guinea a Východní Indonésie

  • Obývá pralesy, lesnaté savany a mangrovy

  • Dorůstá 30-40 cm, váží 250-340 g a dožívá se 75 let

  • Na rozdíl od většiny papoušků je rozdíl mezi pohlavími jasně zřetelný. Sameček je zelený, samička pak červená (proto různobarvý). Snáší dvě vejce, na kterých sedí 28 dní

  • Je poměrně klidný a snadno ochočitelný, ale také velmi náchylný k různým změnám 

  • V přírodě je poměrně hojně zastoupen, není tak zvláště ohrožen