Ara ararauna

Ara ararauna

Fototapety_Antické_mapy_sveta_64.jpg.lar
Ara ararauna Zoo Plasy
  • Žije v Jižní Americe, převážně v tropických lesích, podél vodních toků

  • Dorůstá 76-85 cm, váží 0,9-1,3 kg a dožívá se 50-80 let

  • Žije v párech nebo malých skupinkách, klade 2-4 vejce,
    z nichž se po 23-27 dnech líhnou mláďata

  • Kvůli doplnění minerálů pojídá jíl

  • Je to nejoblíbenější druh arů pro chov v zajetí, kde je velmi aktivní
    a je nutné mu pořídit spoustu hraček

  • Je na seznamu CITES jako ohrožený druh